Веган палачинки
Палачинките са любима закуска, а днес ще ви покажем, че и те могат да бъдат веган.
Палачинките са любима закуска, а днес ще ви покажем, че и те могат да бъдат веган. Тази класическа закуска беше направена дори още по-приканваща в своя веган вариант. Тези леки и пухкави палачинки неизменно скоро ще се превърнат в най-предпочитаното сутрешно хапване на цялото семейство. Няма как и нашият вариант да не се превърне в любим рано сутрин. Как хапваш ти своите палачинки – с плодове или със сладко? Не забравяй да споделиш във Фейсбук групата любимата ти глазура.
В блендер смесваме част от млякото и овесените трици (ако нямаме трици, просто смиламе овесени ядки). При липса на блендер бъркането на ръка също е вариант.
Добавяме останалата част от млякото и смесваме добре.
Пресятото брашно се добавя постепенно до получаването на гъста консистенция.
Добавяме бакпулвер, канела и ванилия.
Готовата смес изсипваме на части в предварително загрят незалепващ тиган или плоча за палачинки.
Поръсваме палачинките с плодове
След около минута веган палачинките сами започват да се отделят от тигана и е време да бъдат обърнати.
Втората страна има нужда от по-малко време.