fbpx

Салата с паста и песто от авокадо

Представяме ви една свежа идея за питателна салата с паста от киноа и авокадово песто. Рецептата е подходяща за обяд в офиса, бърза вечеря или неделен брънч с приятели.

Без глутен

Салата с паста и песто от авокадо

Представяме ви една свежа идея за питателна салата с паста от киноа и авокадово песто. Рецептата е подходяща за обяд в офиса, бърза вечеря или неделен брънч с приятели.

Необходими съставки:

1 пакет паста фузили с киноа без глутен (или всички други, стига да са безглутенови)
150 г грах

Продукти за пестото:

1 добре узряло авокадо
1 малка връзка пресен магданоз
1 малка връзка пресен босилек
Настъргана кора и сока от един лайм
1 скилидка чесън
50 г запечени бадеми, леко натрошени
1 с.л. ябълков оцет
1 с.л. зехтин
щипка сол
щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата за 5-10 минути в предварително подсолена вряща вода (около 4 литра).

1 минута преди да свалим пастата от котлона, добавяме сварения грах.

Отцеждаме добре сварената паста и граха и ги изплакваме със студена вода.

Слагаме всички продукти за пестото в блендер или кухненски робот и блендираме, докато се получи хомогенна смес.

Смесваме добре изцедената паста и грах с пестото от авокадо и свежи подправки.

Сервираме салатата охладена или на стайна температура.

Бележки:

Може да използваме грах от консерва или сами да си го сварим.

Включи се в нашето 22-дневно веган преживяване

Можеш да ни подкрепиш и като: