Качамак с тофу
Този "Веган обяд за 30 минути" е от любимите ни!
Този „Веган обяд за 30 минути“ е от любимите ни!
За плънката: тофуто овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Добавяме 1/2 глава ситно нарязан лук, няколко нарязани маслини, малко зехтин и объркваме добре всичко.
За салатата: домат, краставица и чушки нарязани на кубчета.
За соса: използваме около 1/3 Delishu (деликатес от заквасено кашу), 1 с.л. дижонска горчица и малко вода. Блендираме и сосът беше готов.
За полентата: слагаме да заври 300мл вода, в която добавяме сол, черен пипер, 1 с.л. зехтин и 1 с.л. хранителна мая. Изсипваме бавно 100г качамак, като бъркаме постоянно с тел. Ако стане прекалено гъсто, добавяме още водичка и бъркаме. След 3-4 минути полентата е готова.
Веднага изсипваме в дълбока купа 1/2 от полентата, след това от плънката и завършваме с още един слой полента. Така лукът ще се задуши от топлината и няма да има натрапчив вкус и мирис. Най-отгоре изсипваме зеленчуците, заливаме с Delishu соса, добавяме няколко маслинки и чудесният качамак в купа е готов.
Бързо, лесно и супер вкусно!