Руска салата
Веган руска салата, която е също толкова вкусна, каквато си я спомняме, когато сме я приготвяли вкъщи.
Веган руска салата, която е също толкова вкусна, каквато си я спомняме, когато сме я приготвяли вкъщи. Защото всеки знае, че купената руска салата никога не е можела да се равнява на домашно приготвената. В нашия случай пазара е малко по-неприятелски настроен към веганите или в превод нямаме мързелив избор при това ястие. Трябва да си запретнем ръкавите и да си я приготвим сами. За щастие вече в много супермаркети може да се намери веган майонеза, но ако искате по-бюджетна версия, която е също толкова вкусна, може да пробвате да си направите веган майонеза с аквафаба (водата от нахутената консерва).
Количество: 4-6 порции
Време за приготвяне: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 1 час
Сваряваме отделно картофите, морковите и граха.
Междувременно може да нарежем киселите краставички на малки кубчета и да ги оставим да се отцеждат, за да премахнем излишната течност от тях и да избегнем това салатата да стане по-рядка.
Когато зеленчуците са сварени, може да ги нарежем на малки кубчета. Към тях прибавяме отцедените кисели краставички, граха и майонезата. Подправяме със сол и сервираме.
По желание може да добавите и малко лимонов сок и ситно нарязан магданоз.
Рецепта за домашна веган майонеза тук.