Веган кавърма с картофено пюре
Бомба. Просто бомба. Няма да познаете, че е веган! А пюрето никога не стига...
Другарчета, тази рецепта е много специална! За пръв път я приготвихме преди няколко месеца, когато снимахме рецептите за новата ни електронна книга “БЪЛГАРСКА ВЕГАН КУХНЯ”. Още от първия опит се получи невероятно вкусна и затова избрахме да споделим точно нея с вас. Надяваме се да ви хареса!
Гарантираме ви, че ще останете очаровани от свежия вкус на кавърмата. А картофеното пюре… то никога не стига! С Цеци почти никога не се караме, но това пюре винаги поражда спор дали сме си го разделили поравно! 🙂
Количество: 4 порции
Време за приготвяне: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Общо време: 50 минути
Пуснете фурната да загрява на 200C/400F.
С вилица накъсайте измитите гъби кралска стрида, за да станат като накъсано месо.
В голяма купа смесете гъбите и соевия сос и разбъркайте добре. След това добавете зехтина, пушения червен пипер, чесъна на прах и черния пипер и отново разбъркайте.
Оставете гъбите настрана за 5-10 минути, след което запечете в загрятата фурна за 20-25 минути. Когато са готови, оставете настрана.
Междувременно, в намазнен тиган на среден огън запържете нарязаните моркови за 2-3 минути. След това добавете останалите зеленчуци с малко сол и сгответе за още 5-7 минути.
Когато са готови, дръпнете от огъня и смесете с гъбите. Разбъркайте добре и ги оставете настрана.
За картофеното пюре – обелете и нарежете картофите на кубчета и сварете докато са напълно готови.
След това, в голяма купа намачкайте картофите и добавете всичко без соевото мляко. Започнете да добавяте млякото постепенно и разбърквайте добре. Спрете когато достигнете желаната консистенция.
Сервирайте със свеж магданоз!