Крем супа от грах с крутони от нахут
Вкусна и питателна супа с крутони от нахут, които заедно с джоджена, който ще добавим, я правят изключително ароматна, засищаща (и да не забравяме за препечения хляб) !
Вкусна и питателна супа с крутони от нахут, които заедно с джоджена, който ще добавим, я правят изключително ароматна, засищаща (и да не забравяме за препечения хляб) !
Време за приготвяне: 15 мин
Време за готвене: 30 мин
Ако използвате нахут от консерва, го измийте и изцедете много добре, дори е препоръчително да го подсушите, за да стане по-хрупкав.
Смесете нахута със зехтина и всичките подправки. Разпръснете го в тавичка постелена с хартия за печене, така че да не са един върху друг отделните зрънца.
Печем ги на 200°C за около 30 мин, като ги разбъркваме към средата на това време. Трябва да станат много приятно златисти, а когато ги оставим да изстинат за около 10 минути ще станат и хрупкави.
Запържете ситно нарязания лук и чесън в зехтина заедно със солта, черния пипер и джоджена.
Прибавете граха, кокосовото мляко, бульона и оставете сместа да заври. Когато заври, намалете котлона и гответе още 10-15 мин, докато граха се сготви, но не е загубил зеления си цвят.
След това може да блендирате супата до желаната от вас консистенция. Опитайте я и добавете лимон и сол на вкус.
Поднесете я с крутоните и по желание кокосова сметана.