fbpx

Крем супа от грах с крутони от нахут

Вкусна и питателна супа с крутони от нахут, които заедно с джоджена, който ще добавим, я правят изключително ароматна, засищаща (и да не забравяме за препечения хляб) !

СупиМаги

Крем супа от грах с крутони от нахут

Вкусна и питателна супа с крутони от нахут, които заедно с джоджена, който ще добавим, я правят изключително ароматна, засищаща (и да не забравяме за препечения хляб) !


Време за приготвяне: 15 мин
Време за готвене: 30 мин

Необходими съставки:

400 г замразен грах
2 с.л. зехтин
1 среден лук
3 скилидки чесън
1/2 консерва кокосово мляко
500 мл зеленчуков бульон
1 ч.л. сух джоджен
1 ч.л сол
1/4 ч.л. черен пипер
лимонов сок на вкус

За крутоните от нахут:

400 г сварен нахут
1 с.л. зехтин
3/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. чили на прах

Начин на приготвяне:

Ако използвате нахут от консерва, го измийте и изцедете много добре, дори е препоръчително да го подсушите, за да стане по-хрупкав.

Смесете нахута със зехтина и всичките подправки. Разпръснете го в тавичка постелена с хартия за печене, така че да не са един върху друг отделните зрънца.

Печем ги на 200°C за около 30 мин, като ги разбъркваме към средата на това време. Трябва да станат много приятно златисти, а когато ги оставим да изстинат за около 10 минути ще станат и хрупкави.

Запържете ситно нарязания лук и чесън в зехтина заедно със солта, черния пипер и джоджена.

Прибавете граха, кокосовото мляко, бульона и оставете сместа да заври. Когато заври, намалете котлона и гответе още 10-15 мин, докато граха се сготви, но не е загубил зеления си цвят.

След това може да блендирате супата до желаната от вас консистенция. Опитайте я и добавете лимон и сол на вкус.

Поднесете я с крутоните и по желание кокосова сметана.

Включи се в нашето 22-дневно веган преживяване

Можеш да ни подкрепиш и като: