Кои сме ние

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е pinkicon.png

Опитай 22 е създадена по модела на Challenge 22, международна програма на израелската неправителствена организация Animals Now. От стартирането на Challenge 22 през март 2014 г. в него са участвали над 400 хил. души от цял свят. В България програмата е под крилото на Кампании и активизъм за животните в индустрията (КАЖИ), и стартира през октомври 2021.

Какво включва програмата?

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е pinkicon.png

В рамките на 22 дни предоставяме на участниците подкрепа и насоки за всичко, свързано с веганизма. Защо точно 22 дни? Науката твърди, че са необходими 21 дни, за да се създаде нов навик. Предизвикателството продължава 22, защото това е добър стартов период, в което да се запознаеш с различните аспекти на веганизма – от готвене, през хапване навън и опитване на нови вкусове и съставки, до разговори с близките ти по темата и запознаване с истинските лица на животновъдната индустрия и какво причинява тя на животните и на околната среда.

Въпреки че предизвикателството продължава само 22 дни, сърдечно приканваме нашите участници да продължат веган пътуването си и да го превърнат в начин на живот.

За кого и как?

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е pinkicon.png

Програмата е предназначена за хора, които са веган отскоро или за тези, които са решили да опитат веган начина на живот и имат нужда от малко помощ. 

Всичко се случва онлайн и е напълно безплатно – участниците са поканени да се включат във Фейсбук групата на предизвикателството, за което се записват през този сайт.

Как точно помагаме?

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е pinkicon.png

Фейсбук: Всеки участник се присъединява към затворена Фейсбук група, която дава възможност на всички да споделят своя опит и да се учат един от друг.

Опитен екип: Групата е наставлявана от веган ментори с дългогодишен и разнообразен опит.

Регистрирани диетолози: Програмата се наблюдава от сертифицирани диетолози, които дават съвети за храненето.

Структурирана програма: Всеки ден участниците получават така нареченото предизвикателство на деня. В края на програмата те разполагат с много хранителна информация, съвети за готвене и рецепти, които им позволяват да поддържат здравословен и вкусен веган начин на живот. В допълнение, всеки ден публикуваме и още полезна информация за това как по-лесно да осъществим тези промени в живота си (като например как да си веган с по-икономичен бюджет), както и за философията зад веганизма (например защо веганите не ядат мед, не подкрепят конната езда и др.). Така участниците се запознават и с етичните ценности, на които е базиран веган начинът на живот. 

Всичко това се случва в много приятелска и подкрепяща атмосфера – хората качват снимки на ястията си, споделят рецепти и съвети за готвене, разказват за ежедневния си опит и като цяло изживяват едно голямо приключение заедно с други съмишленици.Опитай 22 достига до теб с помощта на

animals-now-logo-full