fbpx

За нас

Кои сме ние

Опитай 22 е създадена по модела на Challenge 22, на израелската неправителствена организация Animals Now. От стартирането на „Опитай 22“ (Challenge 22) през март 2014 г. в него са участвали над 600 хиляди души от цял свят. В България програмата се осъществява от организацията Кампании и активизъм за животните в индустрията (КАЖИ), и стартира през януари 2021.

Какво включва програмата?

В рамките на 22 дни предоставяме на участниците подкрепа и насоки за всичко, свързано с веганството. Защо точно 22 дни? Науката твърди, че за създаването на един здравословен навик, са необходими 21 дни.

Предизвикателството от 22 дни може да бъде добър стартов период, в който да се запознаеш с различните аспекти на веганството. От готвене, през хапване навън и опитване на нови вкусове и съставки, до разговори със семейство и близки по темата. Освен практическите аспекти на веганството, предизвикателството цели също запознаването ти с факти за животновъдната индустрия и какво причинява тя на другите животни и околната среда.

Въпреки че „Опитай 22“ приключва само в рамките на 22 дни, сърдечно приканваме нашите участници да продължат своето веган предизвикателство и да го превърнат в пълноценен начин на живот.

Предизвикателството е ежемесечно и можете да се участва в повече от един кръг.

За кого и как?

Програмата е предназначена за всички, които са преминали на растително хранене или веган начин на живот отскоро, както и за онези , решили да опитат веганството и имат нужда от малко повече помощ.

Всичко се случва онлайн и е напълно безплатно! Участниците могат да се включат във Фейсбук групата на предизвикателството след като се регистрират чрез този сайт.

Как точно помагаме?

Фейсбук: Всеки участник се присъединява към затворена Фейсбук група, където има възможност да сподели своя опит и където участниците се учат един от друг.

Опитен екип: Групата е наставлявана от веган ментори с дългогодишен и разнообразен опит в сферата на храненето, етиката и философията на веганизма.

Регистрирани диетолози: Програмата се наблюдава от сертифицирани диетолози, които предоставят своите съвети за здравословното растително хранене.

Структурирана програма: Всеки ден участниците получават така нареченото предизвикателство на деня. В края на програмата те разполагат с голям обем от полезна информация, съвети и вкусни готварски рецепти, които им позволяват да поддържат здравословен начин на живот.

Ценна информация: Всеки ден публикуваме съвети за това как по-лесно да осъществим тези промени в живота си. Например как да си веган на икономичен бюджет. Друг важен аспект на предизвикателството е запознаването с философията зад веганизма, например защо веганите не ядат мед, не подкрепят конната езда и др. Така участниците ще се запознаят по естествен начин с етичните ценности, на които е базиран този начин на живот.

Включи се в нашето 22-дневно веган преживяване

Можеш да ни подкрепиш и като: