Ванилов сладолед с бисквити
Оказа се, че веган сладоледите са лесни.
Докато чакаме веган сладоледите да навлязат на пазара ни, бързо и лесно можем да си направим домашни такива. Ваниловият веган сладолед е страхотно начало! Оказа се, че веган сладоледите са лесни.
Замразяваме млякото във форми за лед. Силиконовите форми правят живота много по-лесен при ваденето на замръзналото мляко.
Нарязваме бананите на кръгчета и ги замразяваме. Колкото по-тънки са кръгчетата, толкова по-бързо ще замръзнат. Наредени върху хартия за печене, парченцата не стават на топка и лесно се отделят от хартията.
Блендираме до хомогенна смес замръзналите продукти, подсладителя, ванилията и индийското орехче.
Добавяме натрошените бисквити, сервираме в каквото си пожелаем, заливаме с глазура и пускаме филм.
В случай, че блендерът не е особено мощен, пропусни замразяването на бананите. След като блендираме всичко, включително и незамръзналите банани, изсипваме сладоледа в кутия и оставяме във фризер, за да стегне. За гладък сладолед без буци, разбъркваме през 15 минути.
Ако искаме сладоледът да е с по-светъл цвят, като този от снимките, вместо фурми използваме кленов сироп или сироп от агаве за подсладител.