Таратор
Тараторът е една от любимите супи особено през лятото. За радост днес се намира голямо разнообразие от веган рецепти - и с растително кисело мляко от магазина, и с такова, което и сами можем да си направим вкъщи.
Тараторът е една от любимите супи особено през лятото. За радост днес се намира голямо разнообразие от веган рецепти – и с растително кисело мляко от магазина, и с такова, което и сами можем да си направим вкъщи.
Измиваме краставицата и я нарязваме на кубчета. Някои я настъргват за по-лесно и бързо, но ние не сме фенове на този подход. 🙂
Изсипваме краставицата в голяма купа и прибавяме към нея ситно нарязания копър (може да ползвате и сух копър), смлените орехи и чесъна, който сме счукали, пресовали или нарязали на много дребно.
Добавяме и олиото/зехтина и разбъркваме добре. След това разбиваме кофичката мляко с една кофичка студена вода, добавяме към сместа с краставиците и пак разбъркваме.
Тараторът е готов.