fbpx

Таратор

Тараторът е една от любимите супи особено през лятото. За радост днес се намира голямо разнообразие от веган рецепти - и с растително кисело мляко от магазина, и с такова, което и сами можем да си направим вкъщи.

Традиционна българска кухня

Таратор

Тараторът е една от любимите супи особено през лятото. За радост днес се намира голямо разнообразие от веган рецепти – и с растително кисело мляко от магазина, и с такова, което и сами можем да си направим вкъщи.

Необходими съставки:

1 краставица
1 растително кисело мляко (соевото е подходящо)
връзка копър
20-30 г орехи
олио (може и зехтин, ако предпочитате)
1 скилидка чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измиваме краставицата и я нарязваме на кубчета. Някои я настъргват за по-лесно и бързо, но ние не сме фенове на този подход. 🙂

Изсипваме краставицата в голяма купа и прибавяме към нея ситно нарязания копър (може да ползвате и сух копър), смлените орехи и чесъна, който сме счукали, пресовали или нарязали на много дребно.

Добавяме и олиото/зехтина и разбъркваме добре. След това разбиваме кофичката мляко с една кофичка студена вода, добавяме към сместа с краставиците и пак разбъркваме.

Тараторът е готов.

Включи се в нашето 22-дневно веган преживяване

Можеш да ни подкрепиш и като: