Булгур с яхния от грах и праз
Кой обича булгур? На нас ни е любим, а и е супер лесен за приготвяне и може да се комбинира с почти всичко.
Кой обича булгур? На нас ни е любим, а и е супер лесен за приготвяне и може да се комбинира с почти всичко.
Булгур: за направата на булгура спазваме правилото на 1 част булгур към 2 части вода. Първоначално изглежда много, но булгурът „пие“ доста вода. Слагаме в тенджера около 400 мл вода да заври, добавяме сол, черен пипер, 1 с.л. хранителна мая и булгура. Разбъркваме добре и спираме котлона. Оставяме за 15 минути булгура да набъбне.
За яхнията от грах: Задушаваме праза и скилидките чесън в малко кокосово масло, добавяме замразения грах, 200 мл вода и моркова, нарязан на кубчета. Подправяме със сол, черен пипер и куркума.
Слагаме топка булгур в средата на чиния и допълваме с яхнийката от грах. Чудесно ястие, което може да засити и най-гладните за дълго време!