fbpx

Булгур с яхния от грах и праз

Кой обича булгур? На нас ни е любим, а и е супер лесен за приготвяне и може да се комбинира с почти всичко.

Традиционна българска кухняТОни

Булгур с яхния от грах и праз

Кой обича булгур? На нас ни е любим, а и е супер лесен за приготвяне и може да се комбинира с почти всичко.

Необходими съставки:

За булгура:

200 г булгур
1 с.л. хранителна мая
сол и черен пипер на вкус

За яхнията:

400 г замразен грах
1 морков
3 стръка праз
2 скилидки чесън
1-2 с.л. чесън
сол, черен пипер и куркума на вкус

Начин на приготвяне:

Булгур: за направата на булгура спазваме правилото на 1 част булгур към 2 части вода. Първоначално изглежда много, но булгурът „пие“ доста вода. Слагаме в тенджера около 400 мл вода да заври, добавяме сол, черен пипер, 1 с.л. хранителна мая и булгура. Разбъркваме добре и спираме котлона. Оставяме за 15 минути булгура да набъбне.

За яхнията от грах: Задушаваме праза и скилидките чесън в малко кокосово масло, добавяме замразения грах, 200 мл вода и моркова, нарязан на кубчета. Подправяме със сол, черен пипер и куркума.

Слагаме топка булгур в средата на чиния и допълваме с яхнийката от грах. Чудесно ястие, което може да засити и най-гладните за дълго време!

Включи се в нашето 22-дневно веган преживяване

Можеш да ни подкрепиш и като: