fbpx

Безглутенови крекери със сушени домати

Тези крекери са вкусни не само сами по себе си, но и се съчетават с хумус или друг домашен дип.

СнаксовеДжордж

Безглутенови крекери със сушени домати

Тези крекери са вкусни не само сами по себе си, но и се съчетават с хумус или друг домашен дип. Тук вълшебното смляно ленено семе (заместител на яйцето и съдържащо важните омега-3 мастни киселини) върши чудесна работа, като запазва сместа цяла.

Необходими съставки:

60 г сушени домати
1 чаена чаша брашно от киноа
2 чаени чаши брашно от нахут
2 1/2 супени лъжици смляно ленено семе
2 супени лъжици риган

Начин на приготвяне:

Накисваме сушените домати за час в чаена чаша и половина гореща вода и блендираме заедно с водата.

Заливаме смляното ленено семе с 5 чаени лъжици топла вода, разбъркваме и оставяме да преседи 15 минути.

Смесваме сухите съставки и постепенно ги добавяме към блендираните домати. Добавяме лененото семе, щипка сол и разбъркваме до хомогенна смес.

Полученото тесто слагаме върху хартия за печене и разточваме блат с дебелина 1 см.

Нарязваме и печем за час и половина в предварително загрята на 120° C фурна.

Бележки:

Разточването става много по-лесно между два листа хартия за печене. А за да махнете горния лист по-лесно, поръсете блата с (нахутено) брашно.

Включи се в нашето 22-дневно веган преживяване

Можеш да ни подкрепиш и като: