Хрупкава безглутенова гранола
Гранолата е много ароматна, хрупкава, перфектно сладка, бърза за приготвяне.
Хрупкавата гранола със своето съдържание на фибри, здравословни мазнини, протеини, витамини и минерали е любима зърнена закуска. Тя ни зарежда с енергия и ни дава бодрост и сили да посрещнем предизвикателствата на деня. Съдържащите се в нея овесени ядки, сушени плодове, семена и естествени подсладители я правят любима храна на много хора по света.
Загряваме фурната на 150 градуса.
В голяма купа смесваме овесените ядки, тиквените семки, годжи бери, суровите счукани бадеми, смлените чиа семена и канелата.
Добавяме предварително приготвения карамелен сос и разбъркваме.
Покриваме плитка тава с хартия за печене и изсипваме в нея получената смес.
Печем около 40 минути. Овесените ядки ще придобият приятен златист цвят, а ароматът на гранола ще се разнесе из цялата кухня. Разбъркваме сместа периодично, за да бъде тя ронлива и да запази своята хрупкавост.
Изваждаме тавата от фурната и оставяме гранолата напълно да се охлади. Добавяме кокосовите люспи и разбъркваме.