fbpx

Безмесни кюфтета с традиционен вкус

Невероятно вкусни веган кюфтенца с традиционен вкус. Автор на рецептата е един от нашите невероятни ментори - Асен Попиванов. Развихрете фантазията си: добавете им просто салатка и лютеница или ги използвайте за сандвич.

Традиционна българска кухняАсен

Безмесни кюфтета с традиционен вкус

Невероятно вкусни веган кюфтенца с традиционен вкус. Автор на рецептата е един от нашите ментори – Асен Попиванов.

Необходими съставки:

1 чаена чаша соеви гранули (соева кайма)
1 глава кромид лук
1 л. галета
1 филия хляб
3-4 л. брашно
1 бр. картоф, настърган
Сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. мащерка
1 с.л. чубрица
1 с.л. кимион, млян

Начин на приготвяне:

Соевата кайма се разбърква хубаво с всички подправки и солта и се залива с 1/2 чаена чаша вряла вода.

Оставете да поеме ароматите за поне 2 часа в хладилник.

Натрошете хляба на трохи и го смесете със ситно рендосаният картоф.

След 2 часа в хладилника, смесете соевата кайма със сместта от хляб и картоф.

Оформяте средни на размер кюфтенца, охлаждате ги за малко в хладилника и пържите в много мазнина, до добиване на тъмно-кафява коричка.

Бележки:

Развихрете фантазията си: използвайте ги за сандвич или просто им добавете салатка и лютеница.

Включи се в нашето 22-дневно веган преживяване

Можеш да ни подкрепиш и като: