fbpx

Гуакамоле

Рецепта за хубаво и вкусно домашно гуакамоле: наследство от ацтеките, изпълнено с много фибри, омега-3 мастни киселини, витамини от група B, витамини A, C, E и калий.

Сосове и диповеАнета

Гуакамоле

Рецепта за хубаво и вкусно домашно гуакамоле: наследство от ацтеките, изпълнено с много фибри, омега-3 мастни киселини, витамини от група B, витамини A, C, E и калий. 

Необходими съставки:

1 авокадо
1 лимон
1 глава лук
1 връзка магданоз
2-3 скилидки чесън
щипка сол
щипка черен пипер (по желание)

Начин на приготвяне:

Разрежете авокадото на половина, извадете ядката и го намачкайте с вилица. Прехвърлете го в купа.

Изстискайте лимона и залейте авокадото с лимоновия сок.

Нарежете на дребно лука, чесъна и магданоза и ги добавете към купата. Разбъркайте.

Добавете солта, зехтина и черния пипер. Разбъркайте отново и сервирайте.

Бележки:

  • Най-често гуакамолето се яде с тортия чипс.
  • Може да се поднесе като добавка към салата или супа; чудесно е за намазване върху филийка, като може да се поднесе и с крекери.
  • Ако обичате люто, може да добавите чушки халапеньо.

Включи се в нашето 22-дневно веган преживяване

Можеш да ни подкрепиш и като: