fbpx

Факти за храненето

Менюто на растителна основа може да те предпази от сърдечни болести!

Балансираното веган хранене може да защити сърцето и кръвоносните съдове, да ни запази здрави, да удължи живота ни и да намали нуждата от прием на лекарства за високо кръвно налягане и холестерол.

Може да защити сърцето и кръвоносните съдове по най-оптималния начин, за което свидетелстват мащабни проучвания по целия свят. При веганите рискът от затлъстяване е понижен, а проучванията показват, че преминаването към веган хранене с ниско съдържание на мазнини може да помогне за понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерола, а в някои случаи дори да помогне на пациентите да спрат напълно употребата на лекарства!

Защо растителният начин на хранене е полезен за сърцето ти? На първо място, защото спираш да консумирате храни, които съдържат наситени мазнини, холестерол и други вредни вещества. В същото време обогатяваш диетата си с растителни храни, които съдържат фибри, спомагащи за понижаване на нивата на холестерола, ненаситени мазнини и антиоксиданти, които намаляват риска от сърдечни заболявания. Комбинацията от намаляване на вредните храни, добавяне на полезни храни и поддържане на нормално тегло дава на веганите много ползи за здравето, които могат да предотвратят сърдечни и други заболявания.

Включи се в нашето 22-дневно веган преживяване

Можеш да ни подкрепиш и като: