fbpx

Защо актрисата Оливера Дарко избра да бъде веган?

Актрисата Оливера Дарко подкрепя предизвикателството „Опитай 22“

21/12/2021Автор: Екипът на „Опитай 22“

Чаровната звезда Оливера Дарко в сериала „Пътят на честта“ избра вкусен, здравословен и състрадателен начин на живот. Освен актриса, Оливера е влогър и инфлуенсър, които споделя забавно, интересно и информативно съдържание в Instagram и YouTube.

Тя самата е преминала през своето лично предизвикателство по отношение на храната и информираността за влиянието на животновъдната индустрия.

В началото започва промяната заради здравето си. Признава, че била наивна по отношение на животновъдството и не се интересувала особено. Постепенно, узнава за ужасната реалност за съдбите на животните и това разбива сърцето ѝ.

Информира се и за другите негативни ефекти: вредни емисии, изчезването на видове, aнтибиотична резистентност, унищожаването на гори, неефективно използване на земеделската земя и т.н.

„Можем да освободим 75% от земеделската земя, ако преминем към растително хранене, което е равно на общата площ на САЩ, Китай, Европа и Австралия…Толкова се говори за недостиг и спестяване на вода, а не си даваме сметка какъв разход на вода е необходим за производството на един бургер.“

Оливера Дарко избра да бъде веган

Според Оливера традициите, навиците в семейството и рутината играят голяма роля във възприятието на хората. Знае, че всеки човек е различен и промяната понякога е трудна, но колкото повече учиш и се запознаваш с реалността, толкова по-мотивиран ставаш.

„Не става въпрос за това да си перфекционист, малките стъпки могат да имат огромно значение. Нормално е, човек понякога да е объркан, да прави грешки и да не знае как да започне. И при мен беше точно така.“

Оливера Дарко приветства всеки, който желае да помогне на животните и планетата по този начин, дори е без значение първоначалната причина. Тя спподели с нас, колко много се радва, че в България съществува проект като „Опитай 22“, защото знае, колко важно е човек да получи помощ и окуражаване в приятелска среда.

Ще се включиш ли и ти заедно с Оливера в едно вкусно предизвикателство? Можеш да го направиш БЕЗПЛАТНО с помощта на ментори и регистрирани диетолози от „Опитай 22“. Разбери повече за програмата.